Skriv ut

Family to Family

Family to Family är ett annorlunda sätt att tänka bistånd. Du kan göra stor skillnad för en familj i Uganda med en liten insats av dig, din familj eller ditt företag. Ditt stöd kommer en annan familj direkt till godo, du vet precis vad du bidrar till och att pengarna verkligen kommer fram.

Idén till Family to Family startades 2007 av Jan Gunnarsson och VÄRDSKAPET och har hitintills hjälpt 15 familjer framförallt i Kasese-distriktet. Det har huvudsakligen handlat om att hjälpa till att starta eller förbättra småföretag. VÄRDSKAPET samarbetar med Hostmanship Uganda. VÄRDSKAPET förmedlar kontakt med familjer som vill bidra. Vår partner Necton Baluku identifierar lämpliga familjer och bistår med att ta fram affärsplaner och projekt. Pengarna skickas via Hostmanship Uganda till mottagaren, som sedan bekräftar mottagandet med brev och telefonsamtal. Hostmanship Uganda övervakar projekten och stöttar familjerna med affärsrådgivning.

Family to Family är icke vinstdrivande och är en konsekvens av grundtanken i VÄRDSKAPET - ”en värld där alla människor känner sig väntade och välkomna”. Det handlar inte bara om att ge pengar utan också att etablera kontakt mellan människor.

Är du intresserad av att engagera dig i utvecklingen av Family to Family och få det att växa?

Kontakta Jan Gunarsson jan@vardskapet.se 08-714 08 16

Här kan du läsa mer om ett urval av Family to Family-projekt

Bilden visar Necton Baluku under VÄRDSKAPETS 10-års jubileum 2013.

 

DELA INLÄGG

Facebook Twitter Blogger

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se

NY BOK - LEDA SOM VÄRD

NY BOK - LEDA SOM VÄRD Den här boken är en hyllning till alla operativa chefer som får världen att fungera i verkligheten. 
Läs mer
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer