Skriv ut

Family to Family-projekt

Abusa Timoteus smågrisar

December 2012 var ett år då en ljusstråle kom i Abusa Timoteus liv då han fick 1000 USD för att utveckla sin uppfödning av grisar. Han är en småskalig jordbrukare och trädgårdsmästare med examen från Rwentanga Agricultural College. Han är även familjeförsörjare i sin fars familj efter att denne kidnappades och dödades av rebeller. Gåvan har hjälpt honom att utöka sin verksamhet till stor glädje för hela familjen.

Mbambu Marions butik

Mbambu Marion hade ett litet företag i Kasese som handlade med utskrifter och kopiering. Hon fick stöd med 3000 USD för att expandera sin verksamhet i Kasese. Tack vare stödet har hon förändrat sin inriktning till en hantverksbutik och har också beslutat sig för att gå tillbaka till skolan och slutföra gymnasiet. Hon planerar att flytta butiken till Ndere Centre, där det finns kulturella arrangemang. Hon tror att detta ska ge en bättre marknad för försäljning.

Kahangwa Nathans skrädderi

2011 fick Kahangwa Nathan 1000 USD för att starta en skrädderiutbildning. Kahangwa är en professionell skräddare och tänkte att en skrädderiutbildning skulle kunna hjälpa honom att tjäna sitt uppehälle utöver att arbeta som skräddare. Tack vare pengarna kunde Kahangwa hyra ett rum i Rusese, köpa maskiner, utbildningsmaterial, möbler och betala sin licens. Idag har han utökat sin verksamhet och det är många unga kvinnor och män i hans by som gått hans utbildning. Förutom utbildningsprojektet  har han deltagit i helgkurser på Nzamis Training Institute-Kasese Compass och nu har en examen i offentlig förvaltning och ledning.

Enoch Muhindos kycklingfarm

Enoch Muhindo från Rusese i Mpodwe Lubiriha området fick 2007 stöd med 3000 dollar för att starta en kycklinguppfödning.  Enoch är gymnasielärare i botten. 2010 dog hans äldste son i en bombattack i Kampala. Trots denna tragedi som också gav ett stort avbräck i verksamheten har han tack vare kycklinguppfödningen kunnat bygga ett hus för sin stora familj. Nu tar hans fru hand om verksamheten och Enoch arbetar som lärare i Kasese-distriktet.

Ithungu Selinas cassavamjöl

Ithungu Selina i Rusese fick 2010 ett stöd på 1000 USD. Hennes man dog i AIDS men tack vare stödet och kunde hon starta sin verksamhet att sälja kassavamjöl. Hon hade aldrig trott att hon kunde ha ett eget företag. Nu kan hon försörja sin lilla familj och dottern Hellen är nu också mor och har utbildat sig till vårdbiträde.

Nakintu Grace vuxenskola

Continental School of Adult Education and Computing ligger i en förort i Kampala. Skolan lockar framförallt unga mödrar och unga män. De flesta av eleverna har varit utsatta för fattigdom och krig som gjort att de missat möjligheten att studera när de var unga. De får inte bara grundläggande utbildning utan också vägledning och rådgivning. Skolan har runt 200 elever.

DELA INLÄGG

Facebook Twitter Blogger

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se

NY BOK - LEDA SOM VÄRD

NY BOK - LEDA SOM VÄRD Den här boken är en hyllning till alla operativa chefer som får världen att fungera i verkligheten. 
Läs mer
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer