Skriv ut

SkiStar Åre

FAKTA

ÅRE:
Jämtlands Län
Centralort Åre
Befolkning ca 10 200

SKISTARS VISION:
SkiStar ska skapa minnesvärda vinterupplevelser som den ledande operatören av europeiska alpindestinationer.

VÄRDSKAPETS UPPDRAG:
Löpande föreläsningar under åren. Åre Skistar har en obligatorisk webbutbildning med destinations- och värdskapskunskap för nyanställda och "återvändare".

UPPDRAGETS SYFTE:
Att bidra till att skapa ett välkomnande Åre.

Vår ambition är att skapa ett mer välkomnande Åre. Det ska vara lätt att vara gäst! Destinationschef Niclas Sjögren värderar värdskapsarbetet högt.

Varför en satsning på värdskap?

Man kan verkligen säga att vi utgår från värdskap i hela vårt arbete. Alla, oavsett vad de jobbar med, ska ha en gemensam grund att stå på. Därför har vi en webbutbildning som alla våra nya och gamla medarbetare gör. På så sätt får alla en bred kunskapsbas men framförallt en förståelse och medvetenhet om hur viktigt bemötande och värdskap är.

Värdskap och ledning

Självklart jobbar vi med värdskap även med våra ledande befattningshavare. Varje enskild avdelning i företaget jobbar också med sitt inre värdskap. Där har vi tagit fram en modell som vi kallar 4P. Det är fyra ledord: Positiv, professionell, påläst, och personlig. 4P använder vi i olika sammanhang ända in till varje enskild individs befattningsbeskrivning.

Måltavlan

Genom vårt mätverktyg som vi kallar Måltavlan får vi varje vecka reda på hur vi lyckas i vårt bemötande. Där får vi veta vad gästerna tycker och kan göra en direkt återkoppling till verksamheten. T ex kan gästen ha råkat ut för att vi svarar "Jag vet inte". Det innebär att vi inte är tillräckligt pålästa. Då kan vi rikta in oss på det området och se till att vi blir bättre. Det här gör att vi kan jobba med rätt saker. För att sätta ännu mer fokus på bemötandet frågar vi också vad medarbetarna tror att gästerna tycker och ser hur det rimmar med verkligheten.

Åre som plats - Vision 2020

Redan 2001 enades näringslivet i Åredalen och kommunen om en gemensam framtidsvision, Vision 2011. Tanken med visionen har nu utvecklats och man har hittat en ny arbetsmetod som håller visionen levande över en längre tid. Detta faller väl samman med Skistarsarbete. Läs mer på Åre Kommuns hemsida.

DELA INLÄGG

Facebook Twitter Blogger

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer
KALENDER