Skriv ut

Mässans räddande ängel

Vad behövs för att platsa i en verksamhet som siktar mot ett värdskap i världsklass? Det gäller förstås att verkligen tycka om att möta människor men också att vara tjänstvillig, hjälpsam och nyfiken. Här en berättelse om Lisbeth, begåvad med allt detta och dessutom en god portion medmänsklighet.


Det här hände ett par veckor efter att Båtmässan gått av stapeln på Svenska Mässan. Lisbeth som är ansvarig för kvarglömda saker, upptäckte att en jättefin kamera fortfarande låg kvar. Mässan har en bra dialog med Polisens hittegodsavdelning som man kontaktar när det har gått en tid. Men Lisbeth bestämde sig för titta lite närmare på kameran innan hon lämnande den vidare. Hon startade kameran. Först några bilder på en klocka. Sen en förlossningssal. Sedan klockan igen. Vilket drama! En kvinna som precis ska föda barn. Klockan igen. Slutligen den stolta pappan som klipper sitt barns navelsträng.

"Vid det laget var jag nära till tårarna", berättar Lisbeth, "jag hade precis fått bevittna ett barns födelse. Tänk att som nybliven förälder bli av med de bilderna, så fruktansvärt. Jag fortsatte klicka och fick se bilder här från Båtmässan. Bilder från en monter med en man som ler in i kameran. Samme man som klippte navelsträngen på barnet! Vid det här laget var pulsen på topp och jag bläddrade ivrigt vidare. Vad var det för monter? Vem var han? På nästa bild kunde jag se att han bar en utställarbricka på sig. Bingo! Jag zoomade allt som gick tills jag kunde läsa hans namn."

Efter ett par samtal hade Lisbeth fått tag på hans kontaktuppgifter och ringde upp.

"Först blev det alldeles tyst i luren, men sen... gissa om han blev lycklig! Det visade sig att kameran blivit stulen i montern. Han trodde att han förlorat den för alltid. Det värsta var att han inte hade hunnit spara ner bilderna från födelsen."

Men den lyckliga historien slutade inte där.
"Det visade sig att mannen bodde Alingsås, precis som min kollega Tina Schärberg. Efter att ha frågat om hans adress visade det sig att han bodde bara en gata från Tina. Så Tina tog med sig kameran hem och levererade den till hans dörr!"

Text: Jenny Jardefur Svenska Mässan bearbetad av Katarina Bergström

 

 

DELA INLÄGG

Facebook Twitter Blogger

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer
KALENDER