Skriv ut

Umeåregionen

FAKTA

UMEÅREGIONEN:
Västerbottens Län
Centralort Umeå
Befolkning ca 115 000

UMEÅREGIONENS VISION:
Här samarbetar Umeå, Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln och Vännäs kommun för bra livsvillkor och samhällsservice, men också för att främja näringsliv och tillväxt.

VÄRDSKAPETS UPPDRAG:
En mängd föreläsningar och workshops har genomförts i regionen. En webbkurs med destinationskunskap och värdskap togs fram som upp till 600 personer ska genomföra.

UPPDRAGETS SYFTE:
Att bidra till måluppfyllelse för projektet UR Turism, 2008-2010, att stärka Umeåregionens turismnäring.

Projektet UR Turism, som drivs mellan åren 2008-2010, ska stärka Umeåregionens turismnäring. Erja Back, Umeå Turistbyrå berättar om projektet.

Värdskap och kvalitet

Målet för projektet UR Turism, som drivs mellan åren 2008-2010, är att stärka Umeåregionens turismnäring och skapa en attraktiv och tillgänglig destination med mer professionella aktörer som bidrar till ökad tillväxt. Projektet satsar på värdskap och kvalitet och att på att förbättra säljkanaler och marknadsföring så att regionens mångfald av upplevelser blir mer kända. På Umeåregionens turistiska hemsida visitumea.se samlas och samordnas turismen i regionen. Det är Umeå kommun och kranskommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln och Vännäs som omfattas.

Lång värdskapshistoria

Från allra första början har det funnits ett intresse för värdskap i Västerbotten och Umeå. Genom olika uppdragsgivare har mer än 20 föreläsningar och seminarier genomförts. UR-Turism innebär nya förläsningar och fördjupningar under hela treårsperioden. En webbkurs togs fram i juni 2008 med utgångspunkt från VÄRDSKAPETS MeraVärd, som kompletteras med en egen del destinationskunskap. Minst 600 personer ska ha genomgått kursen innan projekttidens slut.

Kulturhuvudstad

Det finns ytterligare en anledning att utveckla regionens värdskap. Umeå ska var Europas kulturhuvudstad 2014. Steg för steg ska kulturprofilen i Umeå stärkas och utvecklas. Här kommer värdskapsarbetet att vara en viktig del. Stor uppmärksamhet gör det ännu viktigare att visa upp sig som en attraktiv region med ett värdskap i världsklass.

 

DELA INLÄGG

Facebook Twitter Blogger

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer
KALENDER