Skriv ut

Värdskap och ledarskap

Ledarskap handlar om att styra en verksamhet från ett läge till ett bättre. Om att skapa energi, lust och kraft för att realisera all den potential som är möjlig, externt och internt.

Att styra med värdskap skiljer sig från att styra som chef eller ledare. Chefen ska optimera resurser, fatta beslut, följa upp, etc. Ledaren ska "gå före" och ha förmågan att se nya möjligheter, ofta långt innan någon annan gör det. Vill du skapa en inkluderande, välkomnande verksamhet behövs även en annan sida av ledarskapet. Som värd är det mer en fråga om att skapa förutsättningar för att andra att ta ansvar för att nå målen.

Värdens ledarskap bygger på tillit och tilltro till människors kraft och vilja att bidra. Värden är en förlösare av den energin. Värdskap lägger grunden för verklig och uthållig framgång i verksamheter där den mänskliga faktorn är avgörande.

Läs hela artikeln "Chef, ledare eller värd"!

 

DELA INLÄGG

Facebook Twitter Blogger

Om värdskap - värdskapsfilosofin

Om värdskap - värdskapsfilosofin Nu kan du beställa värdskapfilosofin i tryckt format. Skriften är på 34 sidor och innehåller tio delar om värdskap och konsten att få människor att känna sig välkomna. Pris 55:-/st Vid beställning, kontakta kicki@vardskapet.se

NY BOK - LEDA SOM VÄRD

NY BOK - LEDA SOM VÄRD Den här boken är en hyllning till alla operativa chefer som får världen att fungera i verkligheten. 
Läs mer
BÖCKER FRÅN VÄRDSKAPET
DET GODA VÄRDSKAPET DET GODA VÄRDSKAPET
Boken om konsten att få människor att känna sig välkomna. En konst som utövas mot gäster, kollegor och oss själva.
Läs mer
NY BOK - LEDA SOM VÄRD! NY BOK - LEDA SOM VÄRD!
Den här boken är en hyllning till alla operativa chefer som får världen att fungera i verkligheten.
Läs mer