VÅRA TJÄNSTER

Värdskap är ett sätt att växa som människa! Att leva med välkomnande förhållningssätt är att öppna upp för alla möjligheter och människor vi möter. Våra lösningar är olika beroende på deltagarnas förutsättningar och sammanhang. Vi vet nämligen hur man kan träna sin värdskapsmuskel.

Ibland kan det räcka med en föreläsning eller dialog/workshop som inspirerar en arbetsgrupp. I andra fall behöver vi en längre tid tillsammans och en process som skapar och utvecklar er välkomnande kultur. Våra kurser och föreläsningar kan genomföras såväl på plats som i det digitala rummet.

Här kan du läsa mera om våra olika tjänster som inspirerar och som via ett utvecklat värdskap leder till ökad attraktionskraft och lönsamhet.

Om du har frågor om våra olika tjänster, kontakta oss här så berättar vi mera om hur våra lösningar kan hjälpa dig och din verksamhet

VÅRA INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

Skratt och glädje, reflektion och eftertanke, våra föreläsningar är alltid underhållande och samtidigt utvecklande, underbyggda och uppmuntrande. Föreläsningarna har sin utgångspunkt i värdskapsfilosfin och innehållet kopplas till sammanhang, behov och önskemål, utifrån ert verksamhetsområde eller bransch samt deltagarnas förkunskaper.

Vi skräddarsyr föreläsningar!
Vi skapar unika föreläsningar utifrån dina behov och önskemål. Nedan ser du några exempel på föreläsningstitlar som vi kan erbjuda dig, – för inspiration och kunskap om olika perspektiv på konsten att få människor att känna sig välkomna.

  • Börja med det viktigaste – börja med människorna!
  • Att välkomna och utveckla talanger
  • Konsten att inkludera och välkomna
  • Att leda som värd
  • Värdskap i en digital värld
  • Den välkomnande kommunen för ökad attraktionskraft
  • Värdskap och hållbarhet – hur hänger det ihop?
  • Det goda mötet – hur stärker vi våra interna och externa relationer?

Om du har frågor om våra olika föreläsningar, kontakta oss här så berättar vi mer om hur våra lösningar kan hjälpa dig och din verksamhet.

Märit Torkelson
Värdskap är äkta glädje och engagemang

VÅRA VÄRDSKAPSPROGRAM

Vi erbjuder skräddarsydda värdskapsprocesser där vi utifrån era utmaningar och mål skapar ett anpassat värdskapsprogram  er värdskapsresa. Våra värdskapsprogram kan vara olika långa och med varierande insatser. Vi blandar fysiska träffar med det digitala mötesrummet, våra ”VärdskapsStudios”.  Vi tror på att lära av varandra och att detta sker över tid. Därför kombinerar vi våra program med ett digitalt involveringsverktyg.
Det gör att vi tillsammans med era ledare och medarbetare kan reflektera före, under och efter varje del i programmet. Detta uppmuntrar till socialt lärande som bidrar till ökat engagemang, fler idéer och förbättrat resultat.

Hur kan ett programupplägg se ut?

Värdskapsprogram model

I en inledande förankringsworkshop hjälper vi er att tydliggöra vad som behöver genomföras och hur vi involverar och engagerar ledare och medarbetare med olika insatser. Vi hittar varandras olika roller och formaliserar styrgrupp, fastställer hur målsättning med programmet m.m.

Nästa steg är att genomföra en digital ”Värdskapskoll” där alla deltar. Den ger bilden av nuläget och den önskade framtiden.

Utifrån detta fastställer vi en gemensam tid-och aktivitetsplan för ert värdskapsprogram.

I våra värdskapsprogram vänder vi oss till ledare, medarbetare och interna värdskapstränare med olika utbildningar och träningar.

Efter en tid, följer vi upp med en ny digital ”Värdskapskoll” och mäter upplevelsen och vilka effekter som skett.

Våra värdskapsprogram brukar omfatta 6 – 18 månader beroende på verksamhetens förutsättningar, omfattning, mål och utmaningar.

Värdskapsprogram

Är du nyfiken på hur våra skräddarsydda värdskapsprogram kan se ut?
Välkommen att ta kontakt med oss så berättar vi mera om våra olika upplägg och exempel på kunder som genomfört sin värdskapsresa tillsammans med oss.

WORKSHOPS OCH KURSER

Vi vet att värdskapsmuskeln kan och behöver tränas. Här har vi samlat våra olika kurser, workshops och värdskapsdialoger. Vår utgångspunkt är värdskapsfilosofin och vi fördjupar oss i värdskapets kompetenser som samverkan, kommunikation, kreativitet, medkänsla och självledarskap.

Här kan du läsa  mer om hur ni kan utveckla ert värdskap.

Leda som Värd

Diplomerad Värd 2.0

Interna Värdskapstränare

Att skapa en välkomnande kultur

Dialogverktyget
Art Of Welcoming

Värdskapscoaching

Våra workshops kan genomföras som halv- och heldagar. På plats eller digitalt.

Kontakta oss här om du har frågor om hur vi kan anpassa ett innehåll till just er verksamhet.

Böcker som inspirerar

Dessa böcker utgår från värdskapsfilosofin. De är fullproppade med berättelser ur verkliga livet som belyser värdskapets alla sidor och aspekter. Från busschauffören som fick alla att känna sig välkomna till den vänliga grannen som stängde förråd som råkade stå öppna för vintersnön. Praktiska exempel varvas med teoretiska resonemang och reflektioner. Du kan läsa böckerna från pärm till pärm, eller lite här och där då och då. I många av våra utbildningar ingår de – men du kan lika gärna läsa dem som de är. Böckerna är skrivna av Jan Gunnarsson och Olle Blom, utgivna av Dialogos förlag.

DET GODA VÄRDSKAPET
Konsten att få människor att känna sig välkomna.

Språk: Svenska (finns också på norska, engelska och holländska)
Över 100.000 människor har inspirerats till ett välkomnande förhållningssätt efter att ha läst den här boken. Fylld av roliga, tänkvärda och härliga berättelser.
Du kommer att känna igen dig!

Det Goda Värdskapet

LEDA SOM VÄRD
Tio nycklar till framgång med värdskap.

Språk: Svenska (finns också på engelska)
En hyllning till alla operativa chefer som får världen att fungera. Fylld av inspirerande berättelser och med tio konkreta nycklar och frågor som; ”vad händer om vi tänker värdskap istället för traditionellt ledarskap?”.

KONSTEN ATT VARA TURKOS.
Att välkomna sig själv och andra.

Språk: Svenska
Att välkomna människor är att börja välkomna sig själv, att bli vän med hela den människan som vi ska leva med varje dag i hela vårt liv. Det är det vi gör när vi öppnar upp mot andra med glädje, respekt, värdighet och medkänsla

Konsten att vara turkos

Böckerna beställs lättast  via Adlibris

Vid större beställningar kontakta oss.